Suze van Calsteren geeft Kleutermuziek, Open je Oren, Kinderkoor, Popkoor, Musical

Suze van Calsteren is afgestudeerd als Docent Muziek aan Het Utrechts Conservatorium. Hier heeft ze ook haar Master of Music gehaald met Songwriting als specialisatie. Sinds januari 2007 heeft Suze haar eigen bedrijf waarmee ze zich richt op muzieklessen, projecten en songwriting. Daarnaast treedt ze regelmatig op met haar kleinkunstduo Suze & Annabel en vocal group Vlechtwerk. Website: www.suzevancalsteren.nl

 

 

 

 

 Elsbeth Carp is docent in het beeldend atelier

Elsbeth Carp is beeldend kunstenaar en gespecialiseerd in het maken van muurschilderijen. Ze geeft workshops aan kinderen en volwassenen.Tal Canetti geeft de cursus Hoezo te oud voor cello?

Tal Canetti studeerde Moderne Cello in Tel Aviv. In Nederland specialiseerde zij zich in Oude Muziek aan de Conservatoria te Utrecht en Den Haag.

Momenteel speelt ze in verschillende ensembles in en buiten Nederland.

 

 

 Mario De Chiara heeft als grote passie de salsa en is gespecialiseerd in de Cubaanse manier van Salsa dansen. Hij heeft verschillende workshops gevolgd in Amsterdam, Cuba en New York. Hij zal je de Cubaanse basispassen leren en met jou op reis gaan naar de warme en gezellige caribische sfeer.

 

 

 


 

 

 Marijke Donath fotograaf en vooral verbinder.

'Mensen verbinden door mensen zichtbaar te maken; door fotografie, film en ander beeldend werk waardoor men op een andere manier zichtbaar wordt voor elkaar en geïnteresseerd raakt in elkaar en er (sociale) betrokkenheid ontstaat, samenleven en samen werken verbetert.' ‘Ik ben geïnteresseerd in mensen; wie ben je, wat is je verhaal, waar houd je van en waar juist helemaal niet van. Ik fotografeer graag mensen in hun omgeving. Niet geënsceneerd maar wel gebruik makend van elementen die ik daar aantref, die ogenschijnlijk onbelangrijk lijken maar ons juist veel vertellen.

Afgestudeerd in 1997 HKU, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, fotografische vormgeving. Kijk ook op de website van Lievelings' 

 

Alexandra d'Espinoza geeft de cursus Koortraining en wil graag een Koor 55+ opstarten.

Alexandra d'Espinoza studeerde zang en koordirectie in Buenos Aires, Argentinië en in Washington D.C. In Nederland volgde zij een specialisatie in Zangpedagogie. Alexandra werkt regelmatig met koren als koordirigente en zangdocente. Ze is vaste dirigente van kamerkoren Coro d'Oro uit Gouda (klassieke repertoire) en Common Commotion uit Hilversum (lichte muziek). 

 

 

 

 

 

 

Yink Goossens vindt je in het Kinder-atelier op maandag en woensdag en in het Naaiatelier op zondag.

Yink Goosens studeerde aan de Hogeschool Utrecht schilderen en beeldhouwen. Zij maakt eigen werk en werkt al tien jaar in een kinderatelier waar gewerkt wordt volgens de Reggio Emilia methode. Daarnaast volgt Yink de driejarige coupeuse opleiding Hermsen, Jansen & Schuurman in Arnhem.

 

 

 

 

 

Sevim Ilgün geeft Oriëntaalse Dans en Workout

Sevim is opgegroeid in een cultuur met Turkse Dans. Ze heeft jaren deel uitgemaakt van het dansensemble Al Hambra. Ze ontwikkelde een Oriëntaalse Workout naar eigen concept.

 

 

 


 

Gerard Janssen schrijft sinds 1993 voor de meest uiteenlopende kranten, tijdschriften en uitgevers. Van de Nieuwe Amsterdammer tot de Groene Amsterdammer en van de Celebrity tot de Volkskrant en de Vrij Nederland. Hij schrijft ook boeken voor Uitgeverij Snor en samen met dj-partner Bas Albers voor Nieuw Amsterdam.

 

 

 

 Mijn naam is Vivienne Janssen en met mijn filosofische praktijk: ‘Wijsg(i)erig Aagje' richt ik me op kinderen en ouders. Wijsg(i)erig Aagje is er voor kinderen en ouders. Hier leer ik je inzicht te krijgen in je eigen manier van denken maar laat ik je ook spelen met je denken waardoor je meer vrijheid in je hoofd ervaart.

Ik heb de beroepsopleidingen tot ‘filosofisch prakticus (consulent)' en ‘filosoferen met kinderen en jongeren' gevolgd aan de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden. Ik ben verbonden aan het Gilde voor Filosofisch Praktici en actief bij het Centrum voor Kinderfilosofie Nederland (CKN). Vanuit mijn praktijk voer ik filosofische 1-op-1 gesprekken, filosofeer ik met kinderen in de klas en geef ik cursussen rondom kinderfilosofie. Ook ben ik eigenaar van Filosofietsje.nl. Met Filosofietsje, ‘de filosofische reistafel' filosofeer ik met mensen zoals jij op festivals, op straat en op andere locaties over de vragen die jou bezig houden. ‘Wijsg(i)erig Aagje' kun je vinden in de wijk ‘Nieuw Engeland'.

Meer informatie: wijsgierigaagje.nl, linkedIn/Viviennejanssen, Facebook/Vivienne Janssen
spelenmetjedenken@wijsgierigaagje.nl/06-48973889

 

 

 

Pauline van Kalkert is theatermaakster en is sinds een aantal jaar veel in de scholen te vinden.

Pauline is in 2005 afgestudeerd in Theater en Educatie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze is werkzaam als freelance actrice, Theatermaker en Docent Theater. In eigen beheer maakte ze de voorstelling Flessenpost .

 

 

 

 

 

 

 

Eline Karstens geeft Modern Street en is de dansdocent van de Musical.

Eline is juli 2011 afgestudeerd aan de opleiding Docent Dans in Amsterdam. Sindsdien geeft ze dans- en spellessen in het Basis- en Voortgezet Onderwijs en in buurtcentra.

 

 

 Evert van Kooten Niekerk geeft de cursus Modeltekenen

Evert van Kooten Niekerk studeerde aan de Academie voor Beeldende kunsten Artibus in Utrecht en aan de Rijksakademie van Beeldende kunsten te Amsterdam. www.evertvankootenniekerk.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Nancy Kruytzer geeft Peuterdans en Dansconditie

Nancy Kruytzer beëindigde de dansopleiding Tilburg in 2001. Zij studeerde docent dansexpressie en internationale dans. Zij is nu werkzaam als dansdocent in het basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast geeft zij kinderdans en dansconditie. Als danseres danste ze in verschillende dans- en muziekprojecten.

 

 

 

 

 

 Petra van de Laar is in 1990 afgestudeerd aan de Designacademy in Eindhoven. Ze ontwerpt duurzame producten waaronder mode van gerecycled vilt en Containertuinen.

 

 

 

  

 

 

Hadas Lieber verzorgt de cursus Sculpturen in verbinding. Hadas maakt kunst en ontwerpen voor de openbare ruimte. Ze is als industrieel ontwerper afgestudeerd aan de Bezalel academie in Jeruzalem, en verkreeg haar Master in Urban Interior Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Momenteel werkt Hadas als freelancer.
Website: hadaslieber.carbonmade.com

 

 

 

 

Caroline Lobanov geeft Ontdek je eigen Sound, Jazz zingen, Meerstemmig zingen, Nederlandse lied, Black Gospel

Caroline Lobanov studeerde zang lichte muziek aan het Utrechts en Hilversums conservatorium. Zij specialiseerde zich in jazz, improvisatie en Braziliaanse muziek. Met het Caroline Lobanov Kwartet treedt zij op op diverse jazzpodia en festivals. Ook zingt zij in de Braziliaanse band LobaNova en heeft zij een duo met pianist Wim Veenhof. Zie meer www.carolinelobanov.nl

 

 

 

 

 

 Marijke Molenaar - Improvisatietheater, Leren acteren, Theatergroep west . Marijke Molenaar studeerde aan de Academie voor Expressie in Utrecht en ze deed de mimeschool in Amsterdam. Door de combinatie van deze twee opleidingen kan ze goed het toneelspelen en de beweging daarbij combineren. Ze heeft veel ervaring met lesgeven en het maken van voorstellingen, o.a. bij Kunstweb in Amsterdam. Daarnaast heeft ze zich geschoold in de improvisatietechniek en ze heeft bij de grondlegger van theatersport Keith Johnstone een masterclass gevolgd. www.marijkemolenaar.nl

 

 

 

 

 Nicole Montagne - Autobiografisch schrijven en Portrettekenen

Nicole Montagne is schrijfster en beeldend kunstenaar. Zij studeerde grafiek aan de HKU en cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit. Als schrijfster publiceerde zij de essaybundel De neef van Delvaux (Vantilt, 2005) en de roman Souvenir (Cossee, 2009). Daarnaast is zij docent creatief schrijven bij de LOI. Op dit moment werkt zij aan haar derde boek over haar verblijf in Praag in 1984.www.nicolemontagne.nl

 

 


 Anke Ottema geeft Kinderdans en Jazz ballet

Anke Ottema studeerde Klassiek Ballet en Moderne Dans, uitvoerend, aan de Rotterdamse Dansakademie. Ze danste in verschillende gezelschappen en producties in binnen- en buitenland waaronder Krisztina de Chatel, het dansgezelschap van Stadtheater Basel o.l.v. Joachim Schlömer en in Ligety's Le grand Macabre o.l.v. Peter Sellars. In Utrecht heeft ze Theaterwetenschap gestudeerd. Ze ontwikkelt educatieve projecten en ze geeft les in o.a. kinderdans en moderne dans.

 

 

 Roos de Ridder - Peuterkoks, Kers-vers koken, Familie-diner. 'Als kind vond ik koken al erg belangrijk en vond ik het leuk om thuis etentjes te verzorgen. Na een studie Hoge Hotelschool en propadeuse leraar basisonderwijs, kwam ik terecht in het speeltuinwerk en de kinderopvang. Toen ik kinderen kreeg merkte in dat ik deze twee zaken wilde combineren. Werken met kinderen en koken. Het fijne is dat die twee goed samengaan, want de  meeste kinderen vinden koken erg leuk. Lekker bezig zijn, kneden, roeren, met vuur werken en met echte messen snijden!! En daarna nog smullen ook! Wat ik belangrijk vind is dat de kinderen die meedoen geen chefkoks hoeven te worden; wat ze maken mag mislukken of misschien helemaal niet lekker smaken. Het belangrijkste is het ervaren van het koken en de ingrediënten. Het liefst wil ik met de kinderen naar de plek waar het eten vandaan komt. Om zo deze ervaring compleet te maken! En daarnaast is de smaak ook vele malen beter!'

 

 

 Monique Riphagen - Schilderen met acryl, Inloop atelier Monique Riphagen is in 1988 afgestudeerd aan de HKU, afdeling theater. Ze heeft daarna jarenlang gewerkt als improvisatie-actrice en poppenspeelster en heeft verschillende beeldende theatervoorstellingen geregisseerd en vormgegeven. Daarnaast heeft ze zich in diverse beeldende richtingen, zoals schilderen, edelsmeden en boetseren, ontwikkeld. Momenteel is ze ook werkzaam als styliste.

 

 

 Susana Rodriguez verzorgt de Muziek op Schoot cursussen op maandag, woensdag en vrijdagochtend. Susana heeft zich na haar dwarsfluitstudie gespecialiseerd in het muziek maken met jonge kinderen. Haar lessen zijn gevuld met fantasie, spontaniteit, beweging, contact en prachtige muziek. Met brede muzikale ervaringen leggen kinderen een goede basis voor hun muzikale ontwikkeling. Ook volwassenen leert ze om spontaan en op een natuurlijke manier muziek te maken.

Ze bekwaamde zich in de Gordon Music Learning method, de Muziek Op Schoot methode, de Suzuki methode voor dwarsfluit en ze is afgstudeerd aan het Utrechts Conservatorium als docent dwarsfluit.
Sahar Roumiz is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht in de Fotografie, Film en Educatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fieke de Roij geeft beeldhouwcursussen in haar eigen beeldhouwatelier. 

Fieke volgde de studie Textiele werkvormen en Handvaardigheid aan de Lerarenopleiding Utrecht en jaren later Ruimtelijk werken aan de Vrije Academie in Den Haag. In 1994 is ze gestart met beeldhouwen in steen.

 

 

 

Cindy Rouwhorst studeerde schoolmuziek aan het conservatorium van Amsterdam en voltooide de opleiding Muziek Op Schoot. Cindy geeft les op basisscholen, op een kinderdagverblijf, op het MBO en zij dirigeert daarnaast diverse koren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dominggus Rumahloine geeft Streetdance en Hiphop

'Mijn eerste kennismaking met Hiphop was toen ik 9 jaar oud was, op een basketbalveldje in Maarssen, waar jongens die ouder waren dan ik, stonden te poppin' en Lockin'. Om dit ook te leren besloot ik danslessen te volgen bij een lokale dansschool. Dat heb ik 2 jaar volgehouden en ben toen met een groep vrienden verder gaan oefenen. Nu heb ik redelijk wat ervaring in de hiphop dans. Ik leer mensen graag de fijne kneepjes van het vak, zodat ze net als ik van dans kunnen genieten. Ik zie dans als een manier om je emoties en gevoelens te kunnen uiten. Dit wil ik ook graag overbrengen aan degenen die het willen leren.'

 

 

 Fleur Taken is de docent van Muziek op Schoot en Muziek & Beweging op zaterdagochtend.

Fleur Taken studeerde creatieve therapie muziek aan de Hogeschool Utrecht en werkt sinds 2009 als muziektherapeut in een eigen praktijk waar zij ook muzieklessen voor baby's en peuters aanbiedt. Ook geeft ze muzieklessen op diverse kinderdagverblijven. Daarnaast is Fleur singer songwriter, zingt en speelt ze piano in een band en vormt ze een muzikaal duo met de Gambiaanse koraspeler Dawda Jobarteh.

 

 

Martha Villada Marquez geeft de cursussen Komisch Theater en Theater in het Spaans.

Zij is actrice, regisseuse en theaterdocent. zij studeerde af als Maestra en Arte Dramático aan de Faculteit theater van de Universidad de Antioquia, Colombia. Tevens heeft zij de Regisseren voor Film en Televisie opleiding aan de Escuela Internacional de Cine y Televisión te San Antonio de los Baños. Havana, Cuba afgerond. Zo ook de Stage Internazionale de Commedia dell´Arte in Reggio Emilia, Italië. Sinds 1994 heeft zij regelmatig les gegeven in acteren, Commedia dell´Arte, lichamelijke expressie en dans in Colombia en Nederland.
www.marthavillada.com

 

 

 Sanne Vos biedt de cursus Blokfluitstarters aan op woensdagmiddag.

Sanne studeerde Blokfluit, Barokfagot en Historische Uitvoeringspraktijk aan het Utrechts Conservatorium en aan de Escola Superior de Música de Catalunya in Barcelona, Spanje.

Zij maakt deel uit van het Bassano Quartet en speelt regelmatig in verschillende ensembles en orkesten.

 

 

 Heleen van Wiechen is de docent van de Toneelklassen en de theaterdocent van de Musical 

Heleen studeerde in 2001 af als dramadocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen/Zwolle en heeft in de afgelopen jaren gewerkt als regisseur, spelbegeleider en docent met kinderen, jongeren en volwassenen in (bijna) alle delen van het land. In het afgelopen schooljaar werkte Heleen als dramadocent op de Werkplaats in Bilthoven, was ze zelf te zien in de voorstelling Margarita's by the Sea en regisseerde ze Junglebook met scholieren uit Leiden. Ook in Utrecht heeft Heleen al verschillende cursussen gegeven.

 

 

 Verena Willemse geeft de cursussen Wunderle's Kinderkunst en Wunderle's teken en druk atelier. Verena is beeldend kunstenaar en docent met een groen hart. Ze ontwikkelt en verzorgt kunstprojecten op maat voor scholen, bedrijven en particulieren. Ook heeft ze een vast workshopprogramma, waaronder creatieve workshops voor kinderfeestjes, vrijgezellenfeestjes en bedrijfsuitjes. Kijk op www.wunderle.nl Verena is actief in de wijk: elk jaar organiseert ze samen met HWW en de Logopediepraktijk Kanaalstraat 202 het kinderkunstproject LOGOKIDS . Ook ontwikkelt Verena creatief lesmateriaal met een link naar de natuur. Meer weten? www.facebook.com/BureauHetVliegendHert.