Wendy Bontje geeft momenteel de Kleutermuziek, Open je Oren en Popkoor lessen op woensdagmiddag.

Wendy Bontje is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten, afdeling Schoolmuziek te Utrecht.

Zij is freelance muziekdocent.


 Chrétien Breukers is docent Gedichten schrijven

Chrétien Breukers is dichter en publicist. Zijn meest recente bundel is Oudegracht (2011). In 2009 verscheen Gedichten schrijven, over de regels van het vrije vers. Breukers is hoofdredacteur van De Contrabas, het bekendste literaire weblog van Nederland en redacteur van het literaire tijdschrift De Brakke Hond. In 2012 is hij toegetreden tot het bestuur van de coöperatieve vereniging De Cultuurpers. Website: www.decontrabas.com


Suze van Calsteren geeft Kleutermuziek, Open je Oren, Kinderkoor, Popkoor, Musical

Suze van Calsteren is afgestudeerd als Docent Muziek aan Het Utrechts Conservatorium. Hier heeft ze ook haar Master of Music gehaald met Songwriting als specialisatie. Sinds januari 2007 heeft Suze haar eigen bedrijf waarmee ze zich richt op muzieklessen, projecten en songwriting. Daarnaast treedt ze regelmatig op met haar kleinkunstduo Suze & Annabel en vocal group Vlechtwerk. Website: www.suzevancalsteren.nl


 Elsbeth Carp is docent in het beeldend atelier

Elsbeth Carp is beeldend kunstenaar en gespecialiseerd in het maken van muurschilderijen. Samen met Margot Westermann geeft zij ook workshops ‘tekenen en schilderen' voor (groot)ouder en kind.


Tal Canetti geeft de cursus Hoezo te oud voor cello?

Tal Canetti studeerde Moderne Cello in Tel Aviv. In Nederland specialiseerde zij zich in Oude Muziek aan de Conservatoria te Utrecht en Den Haag.

Momenteel speelt ze in verschillende ensembles in en buiten Nederland.

 Mario De Chiara heeft als grote passie de salsa en is gespecialiseerd in de Cubaanse manier van Salsa dansen. Hij heeft verschillende workshops gevolgd in Amsterdam, Cuba en New York. Hij zal je de Cubaanse basispassen leren en met jou op reis gaan naar de warme en gezellige caribische sfeer.

Amara Diabate verzorgt de Djembé lessen van Het Wilde Westen.

Amara Diabate is muzikant uit West Afrika (Guinee). Na de middelbare school woonde Amara in verschillende Afrikaanse landen. Met diverse bands trad hij op in Amerika en door heel Europa. Naast de djembe speelt Amara de doundoun, kenkeni,  sangban, balafoon en de kora. Sinds 1994 woont Amara in Nederland. Met zijn eigen band "Super Landaya" speelt hij opzwepende ritmes uit Guinee, maar ook reggae, jazz en latin. Hij geeft djembé-cursussen en organiseert workshops. Zie ook de website van Amara.

Marijke Donath geeft Fotografie.

Marijke Donath studeerde fotografische vormgeving aan de HKU. Sinds haar afstuderen in 1997 maakt zij vrij werk, werkt zij in opdracht en geeft les en workshops. Nu is zij bezig met een community art project, Lievelings, in Halve Maan Noord. Kijk op de website van Lievelings' 

Karin Elich doceert Sevillanas en Zikr.

Karin Elich studeerde dans aan de Theaterschool Amsterdam, volgde een opleiding aan het Centrum voor Leven en Intuïtie te Utrecht en leerde opstellingswerk bij Interakt. Zij voert een bedrijf in reading, coaching en dans. ZIKR leerde Karin van Sabri Saad el Hamus die het weer van zijn vader leerde.  

Alexandra d'Espinoza geeft de cursus Koortraining en wil graag een Koor 55+ opstarten.

Alexandra d'Espinoza studeerde zang en koordirectie in Buenos Aires, Argentinië en in Washington D.C. In Nederland volgde zij een specialisatie in Zangpedagogie. Alexandra werkt regelmatig met koren als koordirigente en zangdocente. Ze is vaste dirigente van kamerkoren Coro d'Oro uit Gouda (klassieke repertoire) en Common Commotion uit Hilversum (lichte muziek). 

Yink Goossens vindt je in het Kinder-atelier op maandag en woensdag en in het Naaiatelier op zondag.

Yink Goosens studeerde aan de Hogeschool Utrecht schilderen en beeldhouwen. Zij maakt eigen werk en werkt al tien jaar in een kinderatelier waar gewerkt wordt volgens de Reggio Emilia methode. Daarnaast volgt Yink de driejarige coupeuse opleiding Hermsen, Jansen & Schuurman in Arnhem.

Sevim Ilgün geeft Oriëntaalse Dans en Workout

Sevim is opgegroeid in een cultuur met Turkse Dans. Ze heeft jaren deel uitgemaakt van het dansensemble Al Hambra. Ze ontwikkelde een Oriëntaalse Workout naar eigen concept.

Gerard Janssen doceert (non)Fictie schrijven.

Gerard Janssen schrijft sinds 1993 voor de meest uiteenlopende kranten, tijdschriften en uitgevers. Van de Nieuwe Amsterdammer tot de Groene Amsterdammer en van de Celebrity tot de Volkskrant en de Vrij Nederland. Hij schrijft ook boeken voor Uitgeverij Snor en samen met dj-partner Bas Albers voor Nieuw Amsterdam.

 Ik ben Vivienne Janssen (40) en woon in de wijk Nieuw-Engeland. Vanuit mijn filosofische praktijk voer ik als filosofisch prakticus/consulent sinds een half jaar filosofische 1 op 1 gesprekken met volwassenen. Ik heb daarvoor de opleiding tot filosofisch prakticus aan de Internationale School voor Wijsbegeerte gevolgd. Sinds een aantal maanden voer ik ook gesprekken met groepen kinderen op festivals en bso's over allerlei thema's en onderwerpen. Voorheen heb ik gedurende dertien jaar als conceptontwikkelaar en productieleider in de kunst- en cultuursector gewerkt. Een sector waar het creatieve denkproces centraal staat en wat leidend is geweest in mijn werk. Dat denkproces inspireerde mij om daar meer mee te doen. Zo ben ik bij de praktische filosofie uitgekomen. Naast mijn praktijk werk ik sinds enige tijd op bso's. Daar ben ik gaan inzien wat de waarde kan zijn in het voeren van filosofische gesprekjes met kinderen. De verrassende uitspraken waar kinderen mee kunnen komen, die je niet alleen zelf aan het denken zetten maar dat je deze uitspraken ook verder kunt onderzoeken door de juiste (weder)vragen te stellen. Dit is voor mij leidend geweest om daar verder in te gaan en dit ook als vast onderdeel in mijn praktijk op te nemen en er een studie naar te doen. Ik volg momenteel daarom de opleiding filosoferen met kinderen en jongeren aan de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden.

Pauline Kalkert geeft toneellessen.

Pauline is in 2005 afgestudeerd in Theater en Educatie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze is werkzaam als freelance actrice, Theatermaker en Docent Theater. In eigen beheer maakte ze de voorstelling Flessenpost .

Eline Karstens geeft Modern Street voor volwassenen op donderdagavond en is de dansdocent van de Musical.

Eline is juli 2011 afgestudeerd aan de opleiding Docent Dans in Amsterdam. Sindsdien geeft ze dans- en spellessen in het Basis- en Voortgezet Onderwijs en in buurtcentra.


Evert van Kooten Niekerk geeft de cursus Modeltekenen

Evert van Kooten Niekerk studeerde aan de Academie voor Beeldende kunsten Artibus in Utrecht en aan de Rijksakademie van Beeldende kunsten te Amsterdam. www.evertvankootenniekerk.nl

Nancy Kruytzer geeft Peuterdans en Dansconditie

Nancy Kruytzer beëindigde de dansopleiding Tilburg in 2001. Zij studeerde docent dansexpressie en internationale dans. Zij is nu werkzaam als dansdocent in het basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast geeft zij kinderdans en dansconditie. Als danseres danste ze in verschillende dans- en muziekprojecten.

Hadas Lieber verzorgt de cursus Sculpturen in verbinding. 

Hadas Lieber maakt kunst en ontwerpen voor de openbare ruimte. Ze is als industrieel ontwerper afgestudeerd aan de Bezalel academie in Jeruzalem, en verkreeg haar Master in Urban Interior Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Momenteel werkt Hadas als freelancer.
Website: hadaslieber.carbonmade.com

Caroline Lobanov geeft Ontdek je eigen Sound, Jazz zingen, Meerstemmig zingen, Nederlandse lied, Black Gospel

Caroline Lobanov studeerde zang lichte muziek aan het Utrechts en Hilversums conservatorium. Zij specialiseerde zich in jazz, improvisatie en Braziliaanse muziek. Met het Caroline Lobanov Kwartet treedt zij op op diverse jazzpodia en festivals. Ook zingt zij in de Braziliaanse band LobaNova en heeft zij een duo met pianist Wim Veenhof. Zie meer www.carolinelobanov.nl

 Marijke Molenaar - Improvisatietheater, Leren acteren, Theatergroep west

Marijke Molenaar studeerde aan de Academie voor Expressie in Utrecht en ze deed de mimeschool in Amsterdam. Door de combinatie van deze twee opleidingen kan ze goed het toneelspelen en de beweging daarbij combineren. Ze heeft veel ervaring met lesgeven en het maken van voorstellingen, o.a. bij Kunstweb in Amsterdam. Daarnaast heeft ze zich geschoold in de improvisatietechniek en ze heeft bij de grondlegger van theatersport Keith Johnstone een masterclass gevolgd. www.marijkemolenaar.nl

 Nicole Montagne - Autobiografisch schrijven en Portrettekenen

Nicole Montagne is schrijfster en beeldend kunstenaar. Zij studeerde grafiek aan de HKU en cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit. Als schrijfster publiceerde zij de essaybundel De neef van Delvaux (Vantilt, 2005) en de roman Souvenir (Cossee, 2009). Daarnaast is zij docent creatief schrijven bij de LOI. Op dit moment werkt zij aan haar derde boek over haar verblijf in Praag in 1984. 

www.nicolemontagne.nl


Anke Ottema geeft Kinderdans en Jazz ballet

Anke Ottema studeerde Klassiek Ballet en Moderne Dans, uitvoerend, aan de Rotterdamse Dansakademie. Ze danste in verschillende gezelschappen en producties in binnen- en buitenland waaronder Krisztina de Chatel, het dansgezelschap van Stadtheater Basel o.l.v. Joachim Schlömer en in Ligety's Le grand Macabre o.l.v. Peter Sellars. In Utrecht heeft ze Theaterwetenschap gestudeerd. Ze ontwikkelt educatieve projecten en ze geeft les in o.a. kinderdans en moderne dans.


Roos de Ridder - Peuterkoks, Kers-vers koken, Familie-diner

'Als kind vond ik koken al erg belangrijk en vond ik het leuk om thuis etentjes te verzorgen. Na een studie Hoge Hotelschool en propadeuse leraar basisonderwijs, kwam ik terecht in het speeltuinwerk en de kinderopvang. Toen ik kinderen kreeg merkte in dat ik deze twee zaken wilde combineren. Werken met kinderen en koken. Het fijne is dat die twee goed samengaan, want de  meeste kinderen vinden koken erg leuk. Lekker bezig zijn, kneden, roeren, met vuur werken en met echte messen snijden!! En daarna nog smullen ook! Wat ik belangrijk vind is dat de kinderen die meedoen geen chefkoks hoeven te worden; wat ze maken mag mislukken of misschien helemaal niet lekker smaken. Het belangrijkste is het ervaren van het koken en de ingrediënten. Het liefst wil ik met de kinderen naar de plek waar het eten vandaan komt. Om zo deze ervaring compleet te maken! En daarnaast is de smaak ook vele malen beter!'


Monique Riphagen - Schilderen met acryl, Inloop atelier

Monique Riphagen is in 1988 afgestudeerd aan de HKU, afdeling theater. Ze heeft daarna jarenlang gewerkt als improvisatie-actrice en poppenspeelster en heeft verschillende beeldende theatervoorstellingen geregisseerd en vormgegeven. Daarnaast heeft ze zich in diverse beeldende richtingen, zoals schilderen, edelsmeden en boetseren, ontwikkeld. Momenteel is ze ook werkzaam als styliste.

 Susana Rodriguez verzorgt de Muziek op Schoot cursussen op maandag, woensdag en vrijdagochtend
Susana Rodriguez is gespecialiseerd in het muziek maken met jonge kinderen. Haar lessen zitten vol met fantasie, spontaniteit, beweging, contact en prachtige muziek. Met deze muzikale ervaringen leggen kinderen een goede basis voor hun muzikale ontwikkeling. Bij Het Wilde Westen geeft Susana Muziek Op Schoot lessen (MOS, voor kinderen van 6 maanden tot 4 jaar met hun ouders) en dwarsfluitles (aan kinderen vanaf 5 jaar en aan volwassenen). Bij Globe, centrum voor de kunsten in Hilversum geeft ze ook Algemene Muzikale Vorming (4-12 jaar), Muziek en beweging en dwarsfluitles. Ze bekwaamde zich in de Gordon Music Learning method, de Muziek Op Schoot methode, de Suzuki methode voor dwarsfluit en ze is afgstudeerd aan het Utrechts Conservatorium als docente dwarsfluitist.

Sahar Roumiz gaat een korte film maken met kinderen tussen 9 en 12 jaar.

Sahar is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht in de Fotografie, Film en Educatie.

Fieke de Roij geeft beeldhouwcursussen in haar eigen beeldhouwatelier. 

Fieke volgde de studie Textiele werkvormen en Handvaardigheid aan de Lerarenopleiding Utrecht en jaren later Ruimtelijk werken aan de Vrije Academie in Den Haag. In 1994 is ze gestart met beeldhouwen in steen.

Cindy Rouwhorst geeft Muziek op Schoot

Cindy Rouwhorst studeerde schoolmuziek aan het conservatorium van Amsterdam en voltooide de opleiding Muziek Op Schoot. Cindy geeft les op basisscholen, op een kinderdagverblijf, op het MBO en zij dirigeert daarnaast diverse koren. Zie ook www.nooitmeereenzaam.nl

 Dominggus Rumahloine geeft Streetdance en Hiphop 

'Mijn eerste kennismaking met Hiphop was toen ik 9 jaar oud was, op een basketbalveldje in Maarssen, waar jongens die ouder waren dan ik, stonden te poppin' en Lockin'.
Om dit ook te leren besloot ik danslessen te volgen bij een lokale dansschool. Dat heb ik 2 jaar volgehouden en ben toen met een groep vrienden verder gaan oefenen. Nu heb ik redelijk wat ervaring in de hiphop dans. Ik leer mensen graag de fijne kneepjes van het vak, zodat ze net als ik van dans kunnen genieten. Ik zie dans als een manier om je emoties en gevoelens te kunnen uiten. Dit wil ik ook graag overbrengen aan degenen die het willen leren.'

Meintje Schutter geeft de bewegingslessen 'Voetjes van de Vloer' en Hinkeldepinkel...'.

Meintje is docent dans/bewegen en trainer psychosociale weerbaarheid. De wijze van werken met kinderen is speels veelzijdig en laagdrempelig.

 Fleur Taken is de docent van Muziek op Schoot en Muziek & Beweging op zaterdagochtend.

Fleur Taken studeerde creatieve therapie muziek aan de Hogeschool Utrecht en werkt sinds 2009 als muziektherapeut in een eigen praktijk waar zij ook muzieklessen voor baby's en peuters aanbiedt. Ook geeft ze muzieklessen op diverse kinderdagverblijven. Daarnaast is Fleur singer songwriter, zingt en speelt ze piano in een band en vormt ze een muzikaal duo met de Gambiaanse koraspeler Dawda Jobarteh.

Martha Villada Marquez geeft de cursussen Komisch Theater en Theater in het Spaans.

Zij is actrice, regisseuse en theaterdocent. zij studeerde af als Maestra en Arte Dramático aan de Faculteit theater van de Universidad de Antioquia, Colombia. Tevens heeft zij de Regisseren voor Film en Televisie opleiding aan de Escuela Internacional de Cine y Televisión te San Antonio de los Baños. Havana, Cuba afgerond. Zo ook de Stage Internazionale de Commedia dell´Arte in Reggio Emilia, Italië. Sinds 1994 heeft zij regelmatig les gegeven in acteren, Commedia dell´Arte, lichamelijke expressie en dans in Colombia en Nederland.
www.marthavillada.com


Sanne Vos biedt de cursus Blokfluitstarters aan op woensdagmiddag.

Sanne studeerde Blokfluit, Barokfagot en Historische Uitvoeringspraktijk aan het Utrechts Conservatorium en aan de Escola Superior de Música de Catalunya in Barcelona, Spanje.

Zij maakt deel uit van het Bassano Quartet en speelt regelmatig in verschillende ensembles en orkesten.

 Heleen van Wiechen is de docent van de Toneelklassen en de theaterdocent van de Musical 

Heleen studeerde in 2001 af als dramadocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen/Zwolle en heeft in de afgelopen jaren gewerkt als regisseur, spelbegeleider en docent met kinderen, jongeren en volwassenen in (bijna) alle delen van het land. In het afgelopen schooljaar werkte Heleen als dramadocent op de Werkplaats in Bilthoven, was ze zelf te zien in de voorstelling Margarita's by the Sea en regisseerde ze Junglebook met scholieren uit Leiden. Ook in Utrecht heeft Heleen al verschillende cursussen gegeven.

 Verena Willemse is de docent van Wunderle's Kinderkunst

Verena Willemse is kunstenaar en docent. Ze is afgestudeerd in beeldhouw- en performancekunst aan de kunstacademie in Stuttgart (D) en heeft de docentenopleiding aan de HKU Utrecht gevolgd. Naast haar eigen werk als kunstenaar heeft ze haar eigen bedrijf WUNDERLE, dat kunstprojecten en workshops op maat ontwikkelt en verzorgt voor scholen, bedrijven en particulieren.
Verena geeft ook creatieve workshops voor kinderfeestjes, vrijgezellenfeestjes en bedrijfsuitjes. Neem hierover contact op met Het Wilde Westen of kijk op haar website: www.wunderle.nl.