Nostalgie gaat onder andere over dingen willen behouden die je mooi vindt, waar je waarde aan hecht. De natuur hoort daar ook bij. We moeten anders omgaan met onze energie, ons voedsel en ons vervoer. Duurzaamheid is de trend en noodzakelijk.

 

 


 

 

Wij willen met de Nacht der Nostalgie ons steentje bijdragen aan het behoud van wat verdwijnen kan, door een zo groen mogelijk festival te organiseren. Zo hebben we een biologische lunch voor de vrijwilligers (met dank aan Puur en Eerljik van Albert Heijn), is er 's avond een biologisch diner (met dank aan Sappies en Happies) en richten we een biologische bar in met heerlijk Middeleeuws Paulusbier. Daarnaast worden ook verantwoorde hapjes verkocht en richten we het terras vintage in met 2e hands spullen van Emmaus Lombok.

 

  

 

Natuurlijk gebruiken we statiegeldglazen maar de toiletten zijn ook eco: het deo-blok is geheel biologisch afbreekbaar en veroorzaakt geen milieuproblemen bij het naar buiten treden van de vloeistof. Daarnaast maken we gebruik van zo groen mogelijke stroom, door het gebruik van de Clean Air, gesponsord door Bredenoord Aggregaten. Deze zijn voorzien van een zelfreinigend roetfilter waardoor roetdeeltjes worden afgevangen en naverbrand. De roet uitstoot wordt zo met 99,9% verminderd! Verder proberen we het afval te beperken door met echte borden en bestek te eten en gebruik te maken van gescheiden afval containers, gesponsord door Bouwbakkie.nl.

 

 

Het beschermen van de natuur lijkt misschien een nostalgische bedoening. Maar niet-duurzaam omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen of biodiversiteit slaat ook wonden bij de mens. Het gaat niet enkel om het behoud van wat we mooi vinden, het gaat ook om overleven. Ons overleven. De Nacht der Nostalgie viert het bestaan door middel van kunst en samenwerking. Met elkaar kunnen we de wereld een beetje mooier maken.

 

 

 

 

 

Wilt u ook een evenement organiseren, zo groen en duurzaam mogelijk? Ik kan u helpen met programmering, organisatie en advies. CultureMovesNanette Danckaarts