Leonoor: "We gaan muziek laten horen uit de renaissance op de viola da gamba's en de luiten. We gaan ook vierstemmig zingen en spelen op de ééntoonsbamboefluiten."

    

"In de workshop 'Luisteren naar en spelen op bijzondere instrumenten' mogen kinderen en volwassenen spelen op de instrumenten, een liedje meefluiten op de ééntoonsbamboefluiten, meezingen en ritmes tikken met bamboestokjes. Iedereen die dat wil mag noten leren lezen, noten aanwijzen met het door ons ontwikkelde lesmateriaal. Inmiddels zijn er liedjes bij van kinderen die bij ons thuis muziekles hebben, die ik vier- en vijfstemmig heb gemaakt."

 

 

Leonoor: "Ik woon al 22 jaar op de Billitonstraat in Lombok en sinds vier en een half jaar wonen wij met ons vieren in mijn huis. We geven kinderen les uit de buurt en we spelen regelmatig bij activiteiten in de wijk. Wij spelen 24 juni in de Antoniuskerk tijdens de kerkennacht. We hebben net een project afgerond van 10 muzieklessen voor de verlengde schooldag aan kinderen van 4 en 5 jaar op de Jan Nieuwenhuyzenschool.
 
Wij voelen ons ook betrokken bij het groen in de wijk. Wij hebben gespeeld in het tijdelijke park op de Kop van Lombok tijdens de dag van het park in 2009. We hebben daarna veel mensen blij kunnen maken met een veldboeket van prachtige bloemen, die wij steeds weer konden plukken uit dat park. Als we door de wijk lopen en we zien afval liggen, dan ruimen we dat meestal op. We willen meehelpen dat de wijk er goed uitziet en het er fijn wonen is.

 


De sluisjes is een prachtig stukje Utrecht en we hopen dat het behouden blijft als een mooi stukje natuurgebied, zodat volwassenen en kinderen ook een stukje rust en groen kunnen ervaren in de stad. Misschien kunnen er meer veldbloemen komen."

www.contactmuziek.nl