Festival Go West
Voor de tweede keer in de Cereolfabriek: festival Go West. Een aantal lokale musici stak de hoofden bij elkaar en stelde samen met Het Wilde Westen een stevig programma samen van acts uit dit deel van de stad. Drie bands op het podium in de theaterzaal en twee singer-songwriters in de bar, met allemaal hun eigen nummers en hun eigen geluid. DJ Koen zorgt voor tussendoor-muziek en deugdelijke dansplaatjes na afloop.

Zaterdag 21 april 2018.

Aanvang 20.00 uur / bar open 19.30 uur / entree 10,- / tickets zijn te reserveren via reserveer@hetwildewesten.nl

 


 In 2016 verscheen "Nighthawks", de debuut-EP van Koos van Eijk met liedjes over oa een nachtelijke autorit en de schilderijen van Edward Hopper. Engelstalige liedjes die sommige mensen doet denken aan de sfeer van Tom Waits of Randy Newman, anderen denken weer ergens anders aan.Na de EP-release volgden verschillende optredens totdat deelname aan Go West in 2018 tot de definitieve doorbraak leidde. Tijdens Go West speelt Koos zijn liedjes en enkele covers solo aan de piano.
www.koosvaneijk.nl


 Deze singer-songwriters hebben een bandjasje aangetrokken. Pursuit of Happiness speelt eigen werk waarbij americana, pop en alternatief elkaar tegen komen. Daarbij schuwt de band de gevoelige snaar niet, maar kan ook uitpakken met wat steviger werk. Uiteindelijk zoekt Pursuit of Happiness in de basis naar toegankelijke liedjes met aansprekende arrangementen en (meer)stemmige zang. De band wordt gevormd door Maaike van Teeseling (zang, gitaar en viool), Theo Arp (zang en gitaar), Floor Smulders (drums en zang) en Enrico Versteegh (bas). Op Pursuitofhappinessutrecht.wordpress.com kun je de onlangs opgenomen EP alvast beluisteren! Foto: Bob Karhof

 

Ergens tussen DJ Shadow en The Arctic Monkeys is het feestje van Schönhill. In dit dansbare liedjesland is het goed toeven. De zon schijnt, al kan de wind guur snijden soms. Eigen werk en oorspronkelijke uitvoeringen van bekende nummers maken het repertoire. Indie rock met een hook en een rafelrandje.
De leden speelden eerder niet in bands van enige betekenis. Eens is de eerste keer. Schönhill bestaat uit Bas Koopman (gitaar), Thunnis van Oort (bas), Tim van Rijssen (drums en zang) en Harmen van Twillert (zang en Korg). Luister: https://soundcloud.com/schonhill/antiono_16


 The Unknown Known is het nieuwe project van singer-sound-writer Joop Nolles en bassist-sound-maker Ernst Cliné. Samen met drummer Jan Westveen trekken de mannen langs de rand van de muzikale snelweg waarbij af en toe stevig wordt uitgepakt maar ook fluisterzacht wordt getokkeld. De in 2016 verschenen plaat The Unknown Known werd zeer goed ontvangen en is o.a. te beluisteren via spotify. Momenteel is het trio bezig met het maken van nieuwe opnames onder leiding van Silvia Vermeulen van Studio Moskou.
www.joopnolles.nl


 Suze van Calsteren is een Singer Songwriter en muziekdocent uit Utrecht. Ze volgde de opleiding Docent Muziek en een Master Songwriting aan Het Utrechts Conservatorium en is sinds 2015 werkzaam bij Het Wilde Westen. Haar eigen liedjes, die ze begeleidt op piano, zijn voornamelijk Engelstalig, maar soms ook in het Nederlands. Ze gaan onder andere over liefhebben, verstoppen, samenwonen, moeder zijn, veranderen en stilte..