Schweigman& Het Wilde Westen presenteren:

 

WORKSHOP & VOORSTELLING WIEK

 

Drie wieken die continue door draaien.

Geen mogelijkheid tot stilstand, geen rustmoment.

Het gevaar is levensecht. Vluchten is niet mogelijk.

dansvoorstelling Wiek van Schweigman&

WIEK was een festival-hit in 2009, en voor velen een legendarische voorstelling die jaren bleef hangen als de ultieme locatievoorstelling. In Wiek belanden drie danseressen in een ruimte van horizontaal ronddraaiende wieken. Ze raken erin gevangen. Een gevecht van de nietige mens tegen krachten die groter zijn dan zichzelf.

Boukje Schweigman staat bekend om haar gave het publiek mee te nemen naar een poëtisch schemergebied, waarin de zintuigen op scherp worden gezet. Wiek wordt nu opnieuw gemaakt met een nieuwe cast en nieuwe inzichten en is alleen te zien in Utrecht en Zeeland.

 

Workshop bij Het Wilde Westen

Op zaterdag 26 mei vindt er een ontmoeting plaats tussen Utrechts theatergezelschap Schweigman& en Het Wilde Westen.

De ontmoeting bestaat uit een Schweigman&-workshop, samen eten, en 's avonds een bezoek aan de voorstelling WIEK op het Berlijnplein.

In de workshop maak je kennis met de werkwijze van Schweigman&. Deelnemers krijgen dezelfde training als de performers bij Schweigman&: Fysieke aanwezigheid in de ruimte, "niet-weten", een open nieuwsgierige houding en de verwondering voor de fenomenen om ons heen zijn het startpunt voor het creatieve proces.

 

Voor de workshop (12+) is geen theater- of danservaring nodig!

Zaterdag 26 mei

16.00 -18.00 workshop bij Het Wilde Westen in de Cereolfabriek

19.00-21.00 gezamenlijke maaltijd in de Cereolfabriek, en wandeling naar de locatie

21.30-22.30 voorstelling Wiek op het Berlijnplein.

Kosten: €35,-

Aanmelden: 

Ben je geïnteresseerd in deze bijzondere ervaring: meld je dan vóór 18 mei aan voor de workshop via reserveer@hetwildewesten.nl

 

 

Dagblad Trouw:

Boukje Schweigman ontwikkelt zich als oorspronkelijk theatraal denkster die over de bijzondere gave beschikt haar voorstellingen ver boven de ervaring uit te tillen: alle zintuigen gaan open, tot aan die laag die het moeilijkste te bereiken is - die van de mystiek.